28.12.16

BOOK HAUL | Listopad 2016

V dnešním, ačkoliv trochu opožděném článku, si ukážeme knihy, které mi v měsíci listopadu 2016 přibyly v knihovně. 

Příběh Alenky od Lewise Carrolla je jistě každému znám. Jedná se o poměrně rozporuplně hodnocenou knihu v klasické literatuře a možná právě to bylo i příčinou mého stálého váhání nad koupí a následnou četbou této knihy. Avšak nyní jí mám doma v tomto krásném vydání společně s ilustracemi od slovenského ilustrátora Dušana Kállaye. Snad se tedy i k samotné četbě tohoto díla v brzké době dostanu.

Kniha, která byla, určitě nejen mnou, velmi dlouhou dobu očekávána na českém trhu, nese název Illuminae. Na tomto díle se společně podíleli dva australští autoři; Amie Kaufman a Jay Kristoff. Tento science fiction příběh zaujme své čtenáře hlavně díky originálnímu stylu vyprávění přes všemožné vzkazy, záznamy atd. Illuimae je také kniha pocházející z trilogie, při čemž nakladatelství CooBoo plánuje druhý díl, Gemina, vydat v červnu tohoto roku. 

Již v předchozím Book Haulu jste si jistě mohli všimnout mé menší posedlosti Malým princem. Tato kniha od francouzského autora patří doopravdy mezi mé nejoblíbenější a díky tomu si také omlouvám i koupi jiných vydání, které doma nevlastním. Jak já ráda říkám; Výtisků vaší oblíbené knihy není nikdy dost.

V Levných knihách jsem také sehnala tuto malou knížečku plnou citátů od známých osobností. Celá je samozřejmě doplněna ilustracemi z Malého prince

Knižní sérii Měsíční kroniky od Merissa Meyer asi nemusím nějak déle představovat. Tato série převypráví slavné pohádky do science fiction světa a má velké zástupy fanoušků po celém světě. Cress, třetí díl, převypráví pohádku Rapunzel a Winter, závěrečný díl, pohádku Sněhurky. Momentálně doma vlastním celou sérii, tak snad se k její četbě co nejdříve dostanu.

V Levných knihách se mi také poštěstilo sehnat oba díly fantasy dilogie od australské autorky Alison Goodman, která pojednává o dračí tématice. Na tyto knihy zatím slýchávám samé pozitivní ohlasy, tak jsem zvědavá, jak se bude příběh Eony líbit mně.

Má objednávka z internetového knihkupectví zahrnovala Královnu stínů, čtvrtý díl ze série Skleněný trůn od Sarah J. Maas, Píseň krve, první díl z fantasy trilogie a Okouzlená nocí, kniha pocházející z trilogie, při čemž u nás byly vydány pouze první dva díly. 

Z mé druhé návštěvy Levných knih jsem si odnesla soubor hororových povídek od jednoho z mých nejoblíbenějších autorů, Edgara Allana Poa. Tato konkrétní kniha nese název Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky.

Volání netvora je kniha, kterou jsem poprvé četla na začátku roku 2016 a svým silným a velmi emotivním příběhem se automaticky zařadila mezi mé nejoblíbenější knihy vůbec. Tato kniha se také dle mého názoru řadí do dětské sekce zcela neprávem a jistě si zaslouží více pozornosti, než-li se jí v České republice dostává. Velice se těším na filmovou adaptaci, která se uvede do kin již v roce 2017 a pokud jste tuto knihu stále ještě nečetli, určitě ji mohu jedině doporučit! 

Posledními knižními přírůstky jsou  Eden od Helen Douglas, Boj o trůn, závěrečný díl trilogie Světa Tryllů, od Amanda Hocking a komiks Emily Strange - Ztracená, temná a znuděná.

Žádné komentáře:

Okomentovat