25.2.17

UNBOXING #1 | nejlevnejsi-knihy.cz

V dnešním článku se podíváme na balíček, který mi díky objednávce knih z eshopu nejlevnejsi-knihy.cz přišel. Tato nová rubrika sice nebude pravidelná, ale když bude možnost balíček nafotit, jistě tak i učiním a články tohoto typu budu nadále velmi ráda vydávat. 

Co se eshopu nejlevnejsi-knihy.cz týče, knihy z něj objednávám velmi často a také velmi ráda. Ve své nabídce mají (mimo jiné) i sortiment anglických knih, a to většinou za velmi příznivé ceny, což se ne vždy u originálů poštěstí. Balíčky mi chodí skvěle zabaleny a ještě se nestalo, že by mi došla jakkoli poničená kniha. Pokud se  zde zaregistrujete, jako zákazník máte hned několik výhod a v průběhu nákupů sbíráte body, které můžete následně vyměnit za dárek či poštovné zdarma. 
A co že se tedy v balíčku skrývá? 

První knihou je Temnější tvář magie. Victoria Schwab je u nás poměrně nově vydávanou autorkou, tudíž není v České republice její popularita na takových příčkách jako v zahraničí, kde si čtenáři její knihy pouze a jenom chválí. Autorka se zaměřuje na žánr fantasy, a to jak pro mladé, tak i pro ty starší. Jsem velmi ráda, že jsme se u knihy dočkali i českého překladu a na příběh, který tato kniha nese, se už velice těším. 
Druhý díl z trilogie by měl vyjít již na jaře tohoto roku. 


Výprodej (který, pokud se nemýlím, stále ještě probíhá) na mnohé z knih nakladatelství Baronet, jistě mnozí z vás zaznamenali. Samozřejmě jsem také neodolala a dvě knihy tudíž putovaly i do mého košíku. Dívka z nočních můr, konkrétně tedy závěrečný díl dilogie, byla doopravdy spontánní koupě. První díl nevlastním, ale již delší dobu si chci tyto knihy přečíst. Díky výprodeji a velice nízké ceně jsem si knihu tedy pořídila, a to i s tím, že se nejedná o první díl. 
Kniha V ringu spadá pod žánr New Adult, tedy romance. Již z předešlých článků jistě víte, že romantický žánr není žánr mnou primárně čtený, ale nějakou nenáročnou četbu si jednou za čas přečte určitě každý z nás. 

Jo Nesbø je jistě autor, jehož jméno zde nemusím asi moc dlouho představovat. Jeho knihy u mě nebyly nikdy hlavní prioritou k četbě a musím říci, že kdybych si v knihovně nezapůjčila Krev na sněhu a následně ji nepřečetla, asi by to také tak zůstalo. Ale mé nadšení z knihy bylo tak vysoké, že si jednoduše chci přečíst i autorovu další tvorbu. A že jí není málo. Syn je konkrétně samostatně stojící kniha, tedy nepocházející z žádné série. Stejně jako většina autorových knih, i tato je na internetu velice dobře hodnocena. 

Probuzení Simona Spiera byla jedna z mých nejočekávanějších knih roku 2017. Jedná se o Young Adult knihu spadající pod žánr Contemporary. V České republice knihu vydalo nakladatelství Yoli. V zahraničí z ní byli všichni nadšení, a obzvláště v roce 2015, tedy roku prvního vydání této knihy, o ní všichni mluvili ve svých recenzích. Knihu si samozřejmě chci v nejbližší době přečíst a vy se určitě můžete těšit také na recenzi.

Dalším přírůstkem jsou Hvězdy nad hlavou, což je sbírka povídek určených pro čtenáře série Měsíční kroniky. Poslední kniha je pod názvem Bylo nás pět, mimo jiné velmi známá kniha v české klasické literatuře. Četba klasiky byla mnou v minulém roce poměrně zanedbávána, a to chci letos stoprocentně napravit. Většinou si objednávám knihy tohoto žánru z edice Omega, protože jejich obálky jsou zcela nezaměnitelné a doopravdy krásné. Člověk má hned větší chuť si takovou knihu přečíst. 

Četli jste některou z výše uvedených knih?
Pokud ano, jaký na ni máte názor?

1 komentář:

  1. Krásné knihy. Hezké čtení. A díky za tip, hned mrknu na obchod :-D

    OdpovědětVymazat